Branded Games

Het spelen van games is tegenwoordig niet meer weg te denken, jong en oud doet het. Bijna dagelijks zie je mensen in openbare ruimtes op hun mobieltje wel een of ander spelletje spelen. Vaak simpele spelletjes. Thuis achter de computer worden er door jongeren hele andere games gespeeld. Voor elk moment en elke doelgroep is er wel een game.

 

Een branded game is een uitstekende marketing tool om een merk, product of organisatie op een andere manier en op een ander moment onder de aandacht te brengen dan via de traditionele communicatie kanalen. Een game wordt vaak vele malen gespeeld en als merk, product of organisatie ben je de facilitator van het spel. Een game is dus een uitstekend communicatiemiddel dat onbewust waarde kan toevoegen aan een merk, product of organisatie.

 

Dit zijn volgens mij een aantal U.S.P.'s van branded games:

  • Een interactieve merk of product ervaring.
  • Houdt de aandacht langer vast.
  • Heeft een viraal effect.
  • Positieve merk, product of organisatie associaties.
  • Preekt verschillende doelgroepen aan.
  • Speelt in op de intrinsieke motivatie van de spelers.
  • Het merk of product wordt in een andere omgeving en op een ander moment sneller herkend.
  • Is een lead generation tool en data generator. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0