De nieuwe schaarste, aandacht!

Mensen zijn op social media naast ontvangers ook zenders. En het aantal (zenders) neemt met de dag toe. Je kunt er zelfs je brood mee verdienen. Ook bedrijven zijn ijverig bezig met content marketing en 'posten' er op los. Maar wat is nu de werkelijke waarde hiervan? De meeste content verdampt al na een 1 minuut. En hoe kun je als bedrijf elke keer weer relevante content plaatsen? Heb je zo veel te vertellen? Zitten je volgers hierop te wachten? Hoe zorg je dat jouw berichten niet ondergesneeuwd raken door alle pulp dat voorbij komt? Want geef nou toe, het meeste is pulp wat voorbij komt. Dus hoe krijg je echte aandacht?

Ook op social media gelden nog steeds oude wetmatigheden zoals wees relevant en authentiek. Sta open voor een echte dialoog met je doelgroep en ga niet alleen zenden. Wees oprecht en leer van feedback en zie het niet als kritiek. En als laatste, aandacht krijg je niet door informatie-overdracht maar door emotie-overdracht.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0